Een handreiking bij rouw en verlies

Er bestaat geen handleiding hoe te rouwen, of hoe met rouwenden om te gaan. Elk verlies is weer anders. Elke keer weer is het zoeken naar welke stappen je zet. En wanneer.

Wat kan helpen is om je verhaal te delen. Door je twijfels, gedachten en emoties op papier te zetten, kunnen onverwachte inzichten ontstaan of kan dat simpelweg opluchten. Maar ook je verhaal te delen met anderen kan helpen je minder alleen te voelen in de vaak surrealistische tijd na een heftig verlies.

Een boek om te delen

BoekDelen is een do-it-yourself-and-together boek voor mensen die een ingrijpend verlies meemaken. Het is een tweedelig boek waarin je èn je verhaal op kunt schrijven in het rijk geïllustreerde ‘Boek’-deel èn waarin je in het ‘Delen’-deel ansichtkaarten vindt om aan te geven dat je weer toe bent aan contact. Als je dan zo’n kaartje verstuurd hebt, ontstaat er ruimte om te vullen met kaarten die je krijgt. Of met herinneringen die je wilt bewaren. Zo verzamel je jouw woorden en de woorden van buiten in een bijzonder ‘Koesterboek’. 

Ook vind je suggesties om te onderzoeken wat voor jou wel en niet werkt. Om zo inzicht te krijgen in jouw eigen handleiding ‘hoe te leven met dit verlies’ . 

BoekDelen verlaagt drempels om nieuwe stappen te zetten in het rouwproces.

KoesterBoek als troostcadeau

BoekDelen is een bijzonder gebonden boek, dat:

  • 128 pagina’s ruimte biedt om je hart te luchten op papier,
  • 12 ansichtkaarten bevat om een seintje te geven aan de ander dat je weer toe bent aan contact,
  • voorziet in een kalender om jullie afspraken in te noteren,
  • uitnodigt tot kleine onderzoekjes naar wat voor jou wel en niet werkt.

Kortom, BoekDelen is een uniek en persoonlijk KoesterBoek dat troost, bemoedigt en... een beetje lucht geeft in
verwarrende tijden.

Artikel Gelderlander BoekDelen
Artikel Gelderlander 12 november 2020 - Het verhaal achter het ontstaan van BoekDelen

BoekDelen in de media

BoekDelen is mede tot stand gekomen door gulle donaties van veel BoekDelers via mijn crowdfundingscampagne VoorDeKunst. Daar kun je ook mijn verhaal lezen en beluisteren in het filmpje.

Doneren via VoorDeKunst is niet meer mogelijk, wèl kun je vanaf nu jouw exemplaar hier reserveren door een pre-order te plaatsen. Dan ontvang je in het voorjaar van mij een mailtje als BoekDelen daadwerkelijk beschikbaar is.

Luister hier naar een mooi gesprek dat ik had met Rob Kleijs van Omroep Gelderland op 2 november 2020