Ontwerpen voor een open mind en een groene wereld

Ik ben Annita van Betuw, grafisch ontwerper & visueel kunstenaar met een sociaal-wetenschappelijke achtergrond. Ik maak boeken en beelden die raken aan maatschappelijke thema’s. Geïnspireerd door de natuur, streef ik naar verrassende perspectieven op het gewone en zet ik in op verwondering & bewustwording. Denk aan: de schoonheid van flora en fauna, de vervreemding van ons voedsel maar ook onderwerpen als rouw, verlies en veerkracht.

Een voorbeeld van dit laatste is BoekDelen, het project waarmee deze site en webwinkel in 2021 gestart is. Intussen blijkt BoekDelen een katalysator voor steeds meer aanverwante projecten. Daarbij werk ik vooral graag met hergebruik van (oud) papier, zoals kranten, tijdschriften en verpakkingsmateriaal. Geïnspireerd op patronen, vormen en kleuren uit de natuur, vertaal ik universele thema's in beelden die het onzichtbare zichtbaar maken. Op die manier hoop ik  niet alleen mensen zelf te raken, maar ook meer te verbinden met anderen en met de natuur.

Daarbij werk ik ook graag samen met creatieven uit andere disciplines en ben ik altijd op zoek naar mensen, muren en mogelijkheden om mijn werk toegankelijk te maken voor een breed publiek. Ook geef ik workshops en cursussen, waarbij het plezier in het 'maken' en het delen van inspiratie centraal staat.

Benieuwd naar wat ik nog meer maak of naar de workshops die ik geef?
Neem een kijkje op www.vanbetuwgrafischontwerp.nl

Annita van Betuw

“Met het maken van boeken en beelden wil ik andere perspectieven bieden en daarmee meer openheid en nieuwsgierigheid teweeg brengen. En zo bijdragen aan een meer verbonden en groenere wereld.”